Lunteren viert ‘Helemaal Hollands’

Tweede editie met ruim vierhonderd bezoekers weer een daverend succes!

Actueel

Idee

In 2023 organiseerde een enthousiaste groep vrienden uit Lunteren en Wekerom voor de eerste maal ‘Lunteren vier helemaal Hollands’. De gasten, mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking uit de wijde omgeving, genoten volop. Alle reden dus om ook in 2024 deze kosteloze muziekmiddag te organiseren. De coronasteun die de organisatie vorig jaar kreeg viel weg. Reden om met dubbele energie aan de slag te gaan om dit evenement weer mogelijk te maken.

Uitvoering

Allereerst moeten de artiesten worden vastgelegd. Dan volgt het ombouwen van de manege van de Lunaruiters tot een concertzaal voor circa vierhonderd gasten. Er is bewust gekozen voor een ruime opzet, zodat iedereen naar hartenlust kan genieten van de optredens en er ook gelegenheid is voor een praatje. Men informeert op tijd diverse zorginstellingen in Lunteren en omgeving om de gasten uit te nodigen. Om de begroting sluitend te maken benadert de organisatie weer talloze sponsors en andere bronnen. De stichting Idee in Uitvoering geeft het laatste financiële duwtje.

Resultaat

Het was op vijf april 2024 groot feest voor alle bezoekers en het grote aantal vrijwilligers. De gasten kwamen met hun begeleider of familie en genoten in een vrolijke, prettige sfeer van de artiesten.  
De Alpenzusjes hadden veel succes en velen zongen mee met de bekende nummers van Henk Wijngaard. Mascotte Koos deelde ruimhartig warme knuffels uit, wat zeker in goede aarde viel en leuke fotomomenten opleverde. Al met al reden om de laatste vrijdag van maart 2025 voor de volgende editie re reserveren!
De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Michelle Klok. Voor een filmimpressie en meer informatie over deze geslaagde muziekmiddag klikt u hier.