Vakantiespelweek: pret voor iedereen!

‘Je stopt er 100% inzet in en krijgt er 1000% plezier van de kinderen voor terug!’

Actueel

Idee

Al ruim dertig jaar organiseert een groep enthousiaste vrijwilligers een Vakantie Spelweek voor dertig tot vijftig schoolgaande kinderen met een verstandelijke beperking. Deze spelweek is speciaal bedoeld voor kinderen die tijdens de zomervakantie niet kunnen deelnemen aan reguliere activiteiten. De kinderen doen op hun eigen niveau mee, op hun manier en in hun eigen tempo.
Ook in de zomer van 2023 zijn kinderen uit Ede omgeving van 7 tot 12 augustus welkom, want er staat weer een programma dat klinkt als een klok, vol met dans, theater, muziek, knutselen en workshops.

Uitvoering

De vrijwilligers bedenken altijd weer verrassende ideeën om de kinderen een afwisselend programma te bieden. Om dit allemaal mogelijk te maken zijn er, naast de vrijwilligers, ook flink wat sponsors nodig. Diverse bedrijven, diaconieën en stichtingen zijn benaderd en hebben positief gereageerd. Ook heeft men aangeklopt bij de Stichting Idee in Uitvoering. Deze activiteit past mooi binnen de voorwaarden van de Stichting en het Bestuur heeft dan ook van harte een bijdrage voor dit idee toegezegd.

Resultaat

Het was weer een feest! Het thema ‘Geheim agent’ was de hele week de rode draad, waarbij de kinderen speurden naar de verstopte ‘diamanten’. Ook ze konden hun spionnenvaardigheden laten zien in lasergame-battles.
Mad Science gaf een workshop over onderzoek, een goochelaar showde zijn kunsten, kinderen mochten drummen en maakten een rit met een huifkar. Na nog veel meer activiteiten genoot iedereen, inclusief ouders en verzorgers, op de laatste dag van een eindtoneelstuk waarin alles rond de ‘diamanten’ goed afliep.
Het themalied ‘Jij kan worden wat je wilt’ (Kinderen voor Kinderen) was een knallende afsluiter van een super week voor iedereen. Een vrijwilliger: “Ik neem elk jaar vrij voor deze leukste week van het jaar. Het enthousiasme wat wij er in stoppen zien we in het plezier van de kinderen 1000% terug!