POPUP in corona tijden

In 2021 genoten mensen in isolement weer van muzikale optredens.

Archief

Idee

In 2020 overviel Corona onze samenleving. Voor mensen die al, om welke reden dan ook, in isolement leven is deze pandemie extra zwaar.  Ook dit voorjaar rolden de aanvragen binnen en pakten Arno Setz en zijn team de draad weer op: “We wilden wat betekenen tijdens de laatste zware loodjes. Voor kwetsbare mensen, het zorgpersoneel of anderen die extra last hebben van het virus en de maatregelen.”  Daarom bracht Kunstwerkplaats Sec deze lente met medewerking van Edese artiesten weer muzikale optredens bij deze mensen voor de deur.

Uitvoering

Opnieuw ging men langs bij ziekenhuizen, verzorgingshuizen of mensen die thuis in isolement zitten Voor een act in hun tuin, op een balkon of op de weg voor hun huis of de instelling. Alles volgens de regels van het RIVM, die dit jaar strenger waren, zoals maar 2 personen bij elkaar in de buitenlucht. Dus nu geen ruimte voor fotograaf of livestream. Alles moest op afstand geregeld worden: de contacten, de techniek, overkappingen bij slecht weer etc.

Resultaat

De muzikanten gingen op pad. Zangeres Walinda de Jong deed de aftrap in april bij het ‘Mooi Leven Huis’ in Bennekom. Zij studeerde favoriete liedjes van de bewoners in, zoals van Marco Borsato, Nick en Simon en Guus Meeuwis. Elk optreden kreeg zo een eigen tintje: bij Bethanië meer klassiek en bij een locatie van de Hartenberg vrolijke meezingers. Ook waren er klarinettisten, een draaiorgel en duo’s die Golden Oldies vertolkten. Maatwerk dus. Te danken aan de enorme inzet van allen die hieraan meewerkten. Het was jammer dat door de maatregelen niet meer mensen de ruim 20 optredens konden meemaken. Maar degenen die er bij waren hebben intens genoten: thuis en in instellingen, familie, personeel en zeker ook de artiesten.