Nieuw leven voor 1000 knuffels

Leerlingen van het Dulon College en Restore Kringloop bezorgen fris gewassen knuffels bij kinderopvang en instellingen.

Archief

Idee

Bij Restore Kringloop Ede liggen bergen tweedehands knuffels. Manager Roelf Jager bedenkt dat deze stapel pluche in deze knuffelarme coronatijd zeker voor veel plezier kan zorgen. Hij benadert het Dulon College met de vraag of studenten mee willen denken en doen om zijn idee te realiseren.

Uitvoering

Bij Dulon had men behoefte aan een project voor studenten Junior Accountmanager. Nu leverden de knuffels geen geld op, maar het proces van klanten benaderen en een artikel aan de man brengen kon wel goed in een stappenplan gegoten worden. Studenten van de opleiding Marketing en Communicatie kregen de opdracht een social mediacampagne te ontwikkelen om het project te ondersteunen.

Resultaat

Een groot deel van de knuffels is inmiddels bezorgd, Dat heeft veel blije gezichten opgeleverd. En al verdienden de studenten er geen geld, het mes sneed toch aan twee kanten. De deelnemers hebben nuttige ervaring opgedaan en maakten tegelijk kennis met maatschappelijke problemen én oplossingen. Roelf Jager: ‘Het mooiste is misschien wel dat ze hebben ondervonden dat ze iets kunnen betekenen voor anderen. Dat past allemaal naadloos in onze missie’.