Woest&Bijster: kunst en meer

Fietsen langs kunst in de natuur van de Zuid-Westveluwe

Archief

Idee

In 2016 en 2018 organiseerde Woest&Bijster met veel succes kunstevenementen in de natuur. Helaas gooide Corona roet in het eten van de versie van 2020. Intussen kreeg de organisatie van de gemeente Ede het verzoek om een grootschalige versie te organiseren, Woest&Bijster XL. Deze uitdaging is met plezier aangegaan.

Uitvoering

Corona bleef de organisatie parten spelen, maar het team van ‘Woest&Bijster’ heeft die periode gebruikt om de editie 2022 stevig in de steigers te zetten. Het team is flink uitgebreid en heeft een aantal succesvolle pilots uitgevoerd. Zo was er in 2020 de Landart Air op landgoed Quadenoord en in 2021 kon vier keer het Interdisciplinair Locatietheater op Landgoed Hoekelum doorgaan. In 2021 ging het grote festival wederom niet door. Maar men heeft doorgezet, met extra inzet op promotie en de contacten met de diverse sponsoren, waaronder Idee in Uitvoering.

Resultaat

Begin augustus gaf de Edese cultuurwethouder Karin Bijl samen met haar collega’s uit Renkum en Wageningen het startsein voor een bijzondere versie van Kunstfestival Woest&Bijster. Drie fietsroutes leiden de bezoekers in de afwisselende natuur van de Zuid-West Veluwe langs 19 kunstwerken. In de slotweek van 22 t/m 30 oktober 2022 is er de Theaterweek, met voorstellingen op diverse locaties in het gebied. Ook is er een ‘Tentprogramma’ op het Van Slootenplein in Bennekom.

Actuele informatie over de activiteiten, reserveringen, kaartverkoop en de aanschaf van de fietsroutekaart en/of het bijbehorende infoboekje vindt u op https://woestenbijster.nl/.