Foto’s en verhalen ‘Love is Love’ : elke vorm van liefde doet ertoe

Archief

Idee

De Edese Arjan van Bruggen wil graag met gebruikmaking van zijn vakmanschap als fotograaf een lans breken voor alle mensen die om welke reden dan ook niet zichzelf kunnen of mogen zijn. Zijn idee: foto’s maken van lokale LHBTQI-ers en ze hun levensverhaal laten vertellen. Zo wil hij zijn bijdrage leveren aan meer begrip en sociale acceptatie van deze plaatsgenoten. Hij wil een leegstaand winkelpand in het centrum van Ede inrichten en zoekt voor zijn idee zowel sponsors als samenwerking met lokale organisaties en bedrijven

Uitvoering

Het pand aan de Vendelstraat 17 komt beschikbaar, sponsors zijn enthousiast en maar liefst 40 ‘modellen’, gescout via o.a. Astrant en de CHE, laten zich portretteren. De expositie ‘Love is Love’ is interactief gemaakt: de bezoeker kan door een QR-code te scannen het levensverhaal van enkele personen via de mobiele telefoon horen.

Resultaat

Op Paarse Vrijdag 10 december 2021 is de expositie onder grote belangstelling van betrokkenen, politiek en media geopend. Het publiek wist de expositie goed te vinden, maar de coronamaatregelen van 18 december maakten daar abrupt een einde aan. Maar niet definitief, want de expositie is inmiddels weer open!

En Arjan heeft nog meer in de planning: een stagiair is bezig met een boek over ‘Love is Love’. Bij bezoek in klassenverband kan op aanvraag een geportretteerde aanwezig zijn en met scholieren in gesprek gaan. Daarnaast brengt XON.nu (Ede TV) in 10 wekelijkse afleveringen even zoveel ‘modellen’ in beeld. Ook Fierce, o.a. organisator van Queercafé in Astrant, komt naar de Vendelstraat om te vertellen wat zij te bieden hebben.