Hekwerk vijver Dirkjeserf Wekerom

Bewoners regelen landelijk hekwerk voor veiliger vijver en doen zelf het onderhoud.

Archief

Idee

Er ligt een prachtige vijver aan het Dirkjeserf in Wekerom. De buurt is er blij mee, maar er zijn ook zorgen over de veiligheid. In de jonge wijk zijn veel starterswoningen met jonge gezinnen. De bewoners willen graag dat hun kinderen overal kunnen spelen in de wijk. En daar hoort ook een veilige vijver bij.

Uitvoering

De buurt heeft in onderling overleg een plan gemaakt voor een landelijk hekwerk, beveiligd met gaas. Ondanks dat de vijver aan de geldende normen voor veiligheid voldoet gaat de gemeente graag akkoord met het plan. De bewoners helpen zelf mee, maar voor het materiaal doet men o.a. een beroep op Idee in Uitvoering. Ook voor vakwerk, zoals het plaatsen van de staanders, zijn financiën geregeld. Uitvoering.

Resultaat

Er is hard gewerkt en met succes. Het beoogde hekwerk staat er. Er is ook een drietal poorten gemaakt, zodat alles, ook alle woningen, goed bereikbaar blijft. De omheining aan de bosjeskant is ook inmiddels gerealiseerd. Daarna zijn de inwoners aan de slag gegaan om de houtwal aan de kant van de Aanleg met hekwerk te beveiligen.

Samenwerken aan een veiliger buurt verbindt. Nu geniet men niet alleen samen van een mooie en veiliger vijver, maar de bewoners nemen ook samen het onderhoud van het authentieke hekwerk voor hun rekening.