Ook in 2023 verzorgt KinderVakantieWeek voor dertig kinderen een fijne vakantie!

Dertig Edese kinderen voor het eerst een midweek vakantie!

Archief

Idee

Ook in de gemeente Ede wonen kinderen die nooit op vakantie gaan. Vaak hebben de ouders er de middelen niet voor of zijn er om andere redenen niet toe in staat. Stichting KinderVakantieWeek Ede organiseert jaarlijks een vakantie-midweek voor een dertigtal kinderen op het eiland Terschelling. Het zijn elk jaar andere kinderen, die langs diverse wegen aangemeld worden. Het initiatief is actief te volgen op Facebook, maar men flyert ook bij de voedselbank, informeert scholen, de afdeling bijstand van de gemeente Ede, etc.

Uitvoering

Voor deze bijzondere week kan de organisatie rekenen op een groep vrijwilligers, die hiervoor belangeloos vrije dagen inzetten. Ook op Terschelling zijn de kinderen meer dan welkom en bieden de eilandbewoners enthousiast ondersteuning. Natuurlijk kan dit niet zonder financiële support. Alles wat maar mee helpt om een onvergetelijke week voor de kinderen te organiseren is welkom. Tal van ondernemers, zowel uit Ede en omgeving, als ook op het eiland worden benaderd en werken mee. Zowel materieel als financieel. Ook Idee in Uitvoering steunt dit initiatief van harte.

Resultaat

Van 1 tot en met 5 mei 2023 kunnen er weer 30 kinderen met de bus naar Harlingen, voor de oversteek Terschelling. Voor het eerst varen! Uit eerdere edities weet de organisatie wat zo’n eerste vakantie betekent: ontspanning en onbezorgd genieten met leeftijdsgenoten. Ze arriveren op het eiland als schuchtere kinderen die elkaar niet kennen en verlaten het eiland als een vrolijke vriendengroep.  Op school hebben zij nu óók eens een vakantieverhaal, zo tellen ze ook daar net weer iets meer mee. Allemaal krijgen ze na afloop een fotoboekje. Weer thuis koesteren ze dat vaak dag en nacht, voor later is het een kostbare herinnering aan een bijzondere week. 

Hier doet de organisatie het voor en wil dit graag nog jaren volhouden, maar zonder  vrijwilligers of bijdragen van sponsors in euro’s of natura is dit niet mogelijk. Wilt u meer weten of dit initiatief ook de komende jaren mede mogelijk maken? Kijk op https://kvwede.nl/ of op https://www.facebook.com/KindervakantieweekTerschelling
Op de website is ook informatie te vinden over de aanmelding van de kinderen.

In het filmpje https://www.youtube.com/watch?v=wmqcy6FKWTY vertellen een meisje en haar moeder wat de vakantieweek voor hen heeft betekend.